2021. január 20., szerda
FONTOS

Felállították a város karácsonyfáját a Kossuth téren

A város minden évben meghirdet egy olyan programot, melyben a lakosság felajánlhatja fenyőjét a város karácsonyfájának. Idén 18 megkeresés érkezett erre a felhívásra, ezekből választották ki a legszebbeket.

E célnak nem felel meg akármilyen növény. Fontos, hogy a fa körben szimmetrikus legyen, és minden irányba hasonló kiterjedéssel bírjon. Idén a Harruckern térre, a Kossuth térre, illetve az Apor térre kerülnek ki a fenyőfák. Mindhárom helyszínre különböző méretű fákat kerestek. Az Apor térre például 4-6 méteres egyedeket, ide idén egy lucfenyőt találtak, melyet Dézsi János ajánlott fel.

A Kossuth téri fenyőfa hétfő délelőtt érkezett meg a helyszínre. Az ezüstfenyőt ezután daruval emelték a helyére, majd a törzs faragása után bekerült a fa a tartóba. Keddtől csütörtökig minden városi karácsonyfára felkerülnek a díszek. A fákat a hagyomány szerint vízkereszt napjáig csodálhatják meg az arra járók.

Nézze meg ezt is:

Többlettámogatás öt Békés megyei pályázatnak

A Kormány 2064/2020. (XII. 31.) Korm. határozatával döntött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében …