2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Segíti az önkormányzat a digitális oktatásban érintett családokat

A gyulai önkormányzat facebook oldalán adott tájékoztatást arról az elérhető támogatásról, melyre a digitális oktatásban érintett családok jogosultak. A kormány döntése értelmében most több család is igényelheti a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás megtérítését. Ez a lehetőség a digitális oktatás idejére szól, mely problémamentesen igényelhető, amennyiben a család már rendelkezik otthon valamilyen előfizetéssel, internet eléréssel. Probléma akkor adódik, amikor nem rendelkezik. Az ilyenkor felmerülő lehetőségekről Csige Gábor jegyző nyilatkozott televíziónknak.

Az önkormányzatot már korábban megkeresték olyan családok, akik hajlandóak lennének a vezetékes internetet is beköttetni otthonukba, ugyanakkor az érintett városrészeken erre nincs lehetőség. Az önkormányzat a korábban említett drágább, mobil stickes megoldást is megtéríti azoknak a digitális oktatásban résztvevő gyermekes családoknak, akiknél csak ez a megoldás elérhető.

Az érintett családokat arra kérik, hogy keressék fel a polgármesteri hivatal szociális osztályát, ahol tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen adatlapot, kérelmet kell kitölteni az igényléshez. Az ügyben csupán két dolgot kell igazolni. Első körben azt, hogy a tanuló gyermek valóban digitális oktatásban vesz részt, valamint a lakóhelyet.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …