2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Elmaradnak az adventi programok, szűk körben gyújtják meg az első gyertyát

Rengetegen gyűltek össze tavaly decemberben, advent első vasárnapján, a Harruckern téren.

Ezek a felvételek 2019 év végén készültek, amikor az adventi koszorú első gyertyáját gyújtották meg. Hasonló nyüzsgésre idén biztosan nem kell számítani, az ünnepi rendezvények ugyanis várhatóan elmaradnak. A szokásos eseményekből idén csak a gyertyagyújtás valósul meg, az is szűk körben, a megszokott kísérő programokat nem rendezik meg – erről Görgényi Ernő polgármester nyilatkozott televíziónknak.

A karácsonyi műsorok nem csak a városi rendezvények során, de várhatóan az intézményekben is elmaradnak. Korábbi Híradónkban számoltunk be arról, hogy az Erkel Ferenc Vegyes Kar hagyományos, ünnepi koncertje is elmarad, tavaly az ő előadásuk nyitotta meg a Harruckern téri programokat is. Ennek ellenére a városban már mindenhol az ünnepekre készülnek, sorra kerülnek fel a városi díszek, a hét elején pedig a fenyőfák is a helyükre kerültek.

Görgényi Ernő hozzátette, ha a későbbiekben enyhítések következnek, akkor rövid időn belül meg tudnak rendezni néhány eseményt, erre azonban jelenleg kis esély mutatkozik.

Nézze meg ezt is:

Gyorsul a járvány terjedése: 88 új fertőzött Békésben

A szerdai 13 065-ről csütörtökön 13 153-ra emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március …