2024. április 19., péntek
FONTOS

Takács Árpád: mindent megteszünk az emberek biztonsága érdekében!

Újabb negatív rekord dőlt meg szerdán, Békés megyében egy nap alatt 296 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, így március immár 4674

Szerdán új negatív rekordot jelentő 296 új esettel 4674-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma Békés megyében. Az eddigi legrosszabb napi adatot november 16-án rögzítették, akkor 281 esetet regisztráltak. A halálos áldozatok számát illetően Békés megyénél csak Somogyban és Tolnában vannak kedvezőbb adatok, az aktív fertőzöttek számát tekintve viszont hét megye is megelőzi térségünket. A legfrissebb, keddi adatok szerint 3822 aktív fertőzött van térségünkben, eddig 77-en hunytak el a betegséghez köthető okokból. A 47. heti adatok alapján Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedett a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja.

Az elmúlt két napban Békés megyében már 4300 bölcsődei, óvodai, általános iskolai dolgozó koronavírus-tesztelése történt meg a kormány által meghirdetett országos, célzott csoportos tesztelés keretében. A videóban látható felvételek a gyulai Törökzugi óvodában készültek.
A témával kapcsolatban Takács Árpád kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke tett nyilatkozatot. Ebben többek között arról beszélt, hogy mindent megtesznek az emberek biztonsága érdekében.

Nem vezetik be a gyulai piacon az idősek vásárlási idősávját- erről Görgényi Ernő polgármester adott tájékoztatást. Azt írta, hogy sem az általa megkérdezett két, nyugdíjasokat tömörítő szervezet, de még az agrárminiszter sem javasolja ezt. Maszkot ugyanakkor továbbra is kell hordani, és tartani kell a megfelelő távolságot egymástól.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …