2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Magabiztosan nyerte a kvalifikációt a Clean Way Gyulai Termál FC

Kaotikus körülmények jellemezték a megyei labdarúgó bajnokságot az elmúlt szezonban, sokáig a folytatásról is hosszas viták járták körbe az amatőr futballvilágot.

Végül 2020 nyarán döntés született, és három csoportra osztották a csapatokat, ebből a mezőnyből alakult ki tavaszra a megye I. osztály, valamint a megye II./A osztály. A végeredmény már körvonalazódott, a Gyulasport felnőtt csapata az első helyen végzett, ezzel az előkelőbb megyei osztályban folytathatja a pontszerzést.

A koronavírus-járvány nem csak a gyulai csapat, hanem minden klub életét megváltoztatta. A kvalifikációs bajnokság már nem folytatódik tovább, ugyanakkor november 30-ig zajlanak az edzések. A járványhelyzet a szakmai részektől eltekintve a klubok működését is megnehezíti, nem egyszerű a jövő a Gyulai Termál Fc-nél sem.

Nem kizárt az sem, hogy a koronavírus a tavaszi szezon mérkőzéseit is befolyásolni fogja. A csapat igyekszik ettől eltekinteni és a terveknek megfelelően készülnek a bajnokságra. A jövőre való tekintettel a csapat reális célokat tűzött ki maga elé, a legfontosabb az lesz, hogy minél több gyulai fiatal kapjon szerepet a felnőtt csapatban.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …