2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Bizottság alakult az Airbus beruházás kapcsán

Görgényi Ernő gyulai polgármester is tagja lett az Airbus gyár és a kapcsolódó beruházások lebonyolítását segítő Projekt Koordinációs Bizottságnak.

A szervezetet Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hozta létre.

A bizottság a napokban egy videokonferencia keretében meg is alakult, és a jövőben fontos szerepe lehet abban, hogy a folytatásban is gördülékenyen haladjanak a munkálatok. Mint ismert, tavaly májusban hangzott el a bejelentés az üzem gyulai létesítésével kapcsolatban, mint kiderült, Gyula több más magyar várossal is versenyzett, de az óriáscég végül a békési fürdőváros mellett tette le a voksát. A munkálatok szinte azonnal megkezdődtek, a város előkészítette az elkerülő út és a Csabai út között fekvő területet, a nemzetgazdaságilag kiemeltnek minősített beruházást a járvány sem hátráltatta, idén megindult a közművesítés is.

Nyáron repülőgépalkatrész-gyártó vegyesvállalatot hozott létre az Airbus Magyarországon, a magyar állam 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban. November elején Görgényi Ernő polgármester átvette az Airbus-gyár építési engedélyét tartalmazó határozatot a Békés Megyei Kormányhivataltól, vagyis a kivitelezés akár már idén megkezdődhet, a gyártás elindulása 2022 közepén várható. Az üzem várhatóan több száz munkahelyet teremt majd a városban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …