2021. október 23., szombat
FONTOS

Elkészült a gyulai vár 3D-s digitális modellje

Ezek a felvételek még egy korábbi forgatás során készültek, amikor két gyulai fiatal drón segítségével készítette el a gyulai vár 3D-s digitális modelljét. Egészen pontosan ez a munkafolyamat első fázisához tartozott, ezt követően a felvett anyag még hosszas utómunkálatokon esett át. A napokban véget ért a felvételek feldolgozása, és elkészült a műemléki építmény szerkezetét és felépítését 1 centiméter/pixel felbontású pontossággal bemutató digitális modell.

Az elkészült anyag két formában lesz publikálva. Mivel ez elkészült file igen nagy méretű lett, a legtöbb böngésző és számítógép nem tudja lejátszani. Ezért az elkészült 3D-s modellnek egyfajta lebutított verziója lesz elérhető az interneten. Természetesen a képeken is látható, jó minőségű típus is elérhető lesz, de csak letölthető formában. A megnyitásához azonban egy külön alkalmazásra lesz szükség.

A Gyulai Várról feltérképezése során közel 1800 fénykép készült a drónok segítségével, ebből állt össze a jelenleg is látható 3D-s digitális modell.

Nézze meg ezt is:

Fitnesz világbajnokságra készül a gyulai Kiss András

  A funkcionális fitneszben sportágában elért eredményei alapján a nemzeti válogatott tagjaként képviselheti a magyar színeket …