2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A járvány alatt sem tétlenkedik a Gyulai Városbarátok Köre

A járványhelyzet ideje alatt sem tétlenkedik a Gyulai Városbarátok Köre – mondta el Durkó Károly 3Téma című műsorunkban. Kitért arra, hogy a vírushelyzetben hogyan kísérik figyelemmel a városi intézmények, cégek működését, és tesznek javaslatokat. Szóba kerültek az elhagyatott állapotban lévő gyulai sírhelyek is. Az egyesületnek köszönhetően több ismertebb gyulainak a sírja is megújult az elmúlt évek során, ez ügyben még további tervek is szerepelnek a jövőre nézve, de 2020-ban is tevékenykedtek ez ügyben.

A Gyulai Évszázadok Alapítvány a közelmúltban ragadta meg azt a lehetőséget, hogy a gyulai zsidóság után kutasson. A munka nem régen kezdődött el, ennek a projektnek a kezdetét jelentette a Gyula anno sorozat hatodik kötete. Vermes Ernő könyvére Székely Árpád bukkant rá Budapesten, az Országos Széchenyi Könyvtárban, és 111 év után adták ki újra. A kötetet az elmúlt napokban mutatták be egy sajtótájékoztató keretében. Az alapítványra most egy közel egy éves munka vár, a 16. kötet megjelenését 2021 szeptemberére tervezik.

Az egyesület tevékenységéről és az alapítvány munkájáról Durkó Károly és Székely Árpád 3Téma című műsorunkban beszél bővebben, mely az esti Híradó után következik.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …