2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Bárki jelentkezhet az ingyenes mozgásszervi szűrésre Gyulán

 

A számítógép monitorán látható az az elemzés, melynek köszönhetően mozgásszervi problémák és annak következtében kialakult rendellenességek szűrhetők ki. Ehhez hasonló szűrésre várnak mindenkit a Béke sugárúti Mentorházban. A mozgásszervi szűrés lényege abban rejlik, hogy minél hamarabb kiderítsék az esetleges elváltozásokat, ezért ez különösen fontos fiatal korban. Ha időben felfedezik a problémát, akkor annak kezelése is könnyebb feladat lesz. A megfelelő tartásra azonban nem csak gyermekkorban szükséges figyelni, hanem felnőttként is.

A szűrésre bárki jelentkezhet, ugyanakkor az iskolákat szervezetten keresték meg a szakemberek. Ennek köszönhetően augusztus óta már közel 200 ember állapotát mérték fel, és adtak számukra tanácsokat. A gyerek az iskolai évek során rengeteg időt töltenek ülve, kamaszkorban pedig a legtöbben hirtelen kezdenek el növekedni, és az izomzat ezt nehezen tudja követni. Ebből kifolyólag alakulhat ki náluk a rossz testtartás, és ha ez rögzül, akkor a későbbiekben fájdalmak és elváltozások alakulhatnak ki.

Az összetett program ebben az évben egy pályázati projektnek köszönhetően valósulhat meg és Gyulán kívül több környező Békés megyei településen is hasonló vizsgálatokat fognak elvégezni.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …