2021. január 19., kedd
FONTOS

Előkészítik a békéscsabai repülőtér fejlesztését

A békéscsabai repülőtér fejlesztésének előkészítésére közel 154 millió forintot biztosít Magyarország Kormánya – jelent meg a legújabb Magyar Közlönyben.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő azt írta, a jó hír azt mutatja, hogy a kormány elkötelezett Békéscsaba teljes körű infrastruktúra fejlesztése mellett, hiszen hamarosan elkészül az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közötti szakasza, a megyeszékhely járda és útfejlesztési céljainak megvalósítására ütemezetten 9,3 milliárd forint érkezik a város számlájára, emellett elindult a Békéscsaba-Lökösháza vasútvonal felújításának közbeszerzési eljárása, és a beruházás tervezését követően, 2022-ben elkezdődhet a békéscsabai repülőtér modernizálása is.

A repteret érintő beruházás, ahogyan erről Palkovics László miniszterral a nyáron és a néhány nappal ezelőtt egyeztettünk, nem csak Békéscsabát, hanem Gyulát és az egész megyét vonzóbbá fogja tenni a befektetők számára.

Nézze meg ezt is:

Továbbra is többnyire stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

A koncentráció mérsékelt, a tendencia stagnálást mutat: ezek a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb, Békéscsabára vonatkozó …