2024. április 20., szombat
FONTOS

Online karácsonyi vásárt rendez a Békés Megyei Önkormányzat

Ezek a felvételek az idei, rendhagyó keretek között megrendezett Megyenapon készültek. A koronavírus-járvány miatt, az egészség megőrzése érdekében csökkentették a programok, illetve a résztvevők számát. A kézműves vásáron, illetve a termelői piacon a korábbi években nyolcvanan, idén azonban csupán ötvenen vehettek részt. A pandémia miatt sokan nehéz helyzetbe kerültek ebben az évben, be kellett zárniuk boltjukat, elvesztették munkahelyüket. Átmenetileg semmilyen rendezvény, közösségi program nem tartható, a karácsonyi vásárokat sem rendezik meg. Éppen ezért a Békés Megyei Önkormányzat úgy döntött, online formában rendez kézműves karácsonyi vásárt a megyei kistermelők és kézművesek megsegítése érdekében.

A bekesmegye.hu-n létrehoztak egy aloldalt, melyen a megyei önkormányzat azon partnerei kaptak helyet, akik a Megyenapon is részt vettek. Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke elárulta, mind a nyolcvan kistermelő és kézműves meghívást kapott, eddig huszonhárman jeleztek vissza. Az általuk nyújtott szolgáltatások, termékek és az elérhetőségük is megtalálható az oldalon. Akik nem rendelkeznek webshoppal vagy saját honlappal, csak a piacon árulnak, azoknak ezt a fajta elérhetőségüket tették közzé. Zalai Mihály kiemelte, a koronavírus időszakát követően is van létjogosultsága az ilyen jellegű felületeknek, egy TOP-os forrásnak köszönhetően akár egy megyei piacot, brand-et is létrehozhatnak.

A Békés Megyei Önkormányzat hosszútávú céljai között szerepel egy megyei utazó piac, illetve egy erre a célra kialakított webshop létrehozása a kistermelők, kézművesek megsegítése érdekében.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …