2021. március 7., vasárnap
FONTOS

El kell fogadnunk Isten létét, hogy találkozzunk vele

A vasárnapi szentmise elején a Karácsonyi János katolikus általános iskola négy tanulója adott egy rövid műsort, ezt követően pedig meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját.

Kovács Péter plébános a vasárnap délelőtti szentmisén kiemelte, a mindennapokban rengeteg információ érkezik hozzánk, melyet több millióan olvasnak, pedig nem rendelkezik hasznos tartalommal. Van viszont egy másik üzenet, amely az égből jön, és valóban az Isten szól hozzánk. Hangsúlyozta, sokan ezt meg sem akarják hallani. Ez az üzenet: eljövök hozzátok, szeretlek benneteket, köztetek akarok élni.

Kovács Péter folytatta, valamit a világ, az emberek nem adhatnak meg nekünk, csak egyedül az Isten. Ilyen az örök élet, a bűnök bocsánata, a lelkiismeret nyugalma, a maradéktalan boldogság. A plébános kiemelte, komoly időszakot élünk. Ez az adventi időszak komoly időszaknak kell legyen. Tudatosítani kell magunkban, hogy mindent Istentől kaptunk és kapunk. Isten elé kell mennünk, találkoznunk kell vele és nála maradni, akkor élni fogunk. Kiemelte, akkor megtaláljuk az igazi boldogságot, hogyha készülünk az Istennel való találkozásra.

Nézze meg ezt is:

118 új fertőzött Békés megyében

A pénteki 13 757 eset után szombaton 118 új fertőzöttel 13 875-ra nőtt a Békés …