2024. április 24., szerda
FONTOS

Ingyenes, egyéni tanácsadással segítik a szülőket a mentorházban

Közel egy éve indult útjára a Mini Akadémia 1 és 2 elnevezésű program, mely a csecsemő illetve óvodáskorú gyermekek szüleinek nyújt segítséget az aktuális betegségek vagy vészhelyzetek kezelésében. Gyula mellett a környező településeken, többek között Eleken, Kétegyházán, Lőkösházán és Dobozon rendszeresen tartottak előadásokat a szezonális betegségekkel kapcsolatban. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elárulta, a program a következő fázisba lépett, amikor a szülők már nem csoportos, hanem egyéni tanácsadáson is részt vehetnek előzetes bejelentkezés alapján.

Az egyéni tanácsadásra érkezők elsősorban az aktuális problémáikra, kérdéseikre kaphatnak választ. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elárulta, a leggyakrabban a szakszerű lázcsillapítás kerül szóba, illetve az, hogy milyen esetekben szükséges orvoshoz fordulni vagy kórházba menni. Mivel egy beteg gyermeknél nagyobb a kockázata annak, hogy a rendelőben töltött várakozás során további, a meglévőnél súlyosabb kórokozók jutnak a szervezetébe. Tehát például a felsőlégúti megbetegedések vagy a hörghurut során nem kell egyből orvoshoz fordulni – tette hozzá.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a szülők, nagyszülők előzetes bejelentkezést követően vehetnek részt a mentorházban történő tanácsadáson. Fontos kiemelni, hogy egyszerre csak egy szájmaszkot viselő családtag lehet jelen. Akinél fennáll a koronavírus gyanúja, vagy igazoltan fertőzött, azoknak pedig csak telefonon keresztül érhető el az ingyenes szolgáltatás.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …