2021. február 26., péntek
FONTOS

13 határsértőt fogtak el a rendőrök Gyulánál

illusztráció

Kilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Gyula külterületén. Emellett a gyulai közúti határátkelőhelyen a román hatóság munkatársaival négy afgán férfit találtak egy Romániából érkező teherautó rakterében.

A Békés megyei rendőrök az elmúlt 12 órában tizenhárom határsértőt tartóztattak fel.

Kilenc magát irakinak valló állampolgárt és egy török férfit 2020. december 8-án 9 óra 45 perckor a Magyar Állam Vasutak egyik munkatársának jelzése alapján fogtak el Gyula külterületén, a Remetei vasúti átjárónál.

Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodott Magyarországon, a rendőrök ezért előállították őket a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Négy férfi pedig egy 2020. december 8-án 10 óra 25 perckor a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező román rendszámú kamion rakterében rejtőzködött.

A járművet közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök találtak rájuk. Mindannyian azt állították, hogy afgán állampolgárok, de nem tudták igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal.

A Gyula külterületén elfogott kilenc határsértőt a rendőrök 2020. december 8-án 16 órakor átadták a román hatóság képviselőinek. A tehergépkocsiban rejtőzködő illegális migránsok nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást.

Nézze meg ezt is:

Balesetnél helyszíneltek a rendőrök Mezőkovácsházán és Békéscsabán

  Békés megyében 2021. február 24-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés …