2024. április 19., péntek
FONTOS

Elmarad a Gyulára tervezett Prima gála

A kialakult járvány helyzet miatt a VOSZ Békés megyei szervezetének elnöksége online megtartott ülésén végképp lemondott a 2020-as Prima díjak átadásról. Az eseményt decemberben Gyulán rendezték volna meg. Azon a hagyományok szerint háromszor egymillió forintot adtak volna át arra érdemes Békés megyei szereplőknek.

A Prima gála sorozatot Békés megyében 2006-ban indították útjára. Eddig 39 személy vagy szervezet kapta meg az előző években az egy-egy millió forinttal járó elismerést. A megye különböző városaiban megrendezett programokon igyekeztek a kisebb térségek kulturális, tudományos és sport értékeit összegyűjteni és elismerni. Az, hogy jövőre hol rendezik meg a gálát, egyelőre még nem dőlt el, de mint Nagy Mihály László elnök szavaiból kiderült, a fürdőváros jó eséllyel pályázik a házigazda szerepére.

Megyei Prima gálát idén vlgül egyetlen egyet rendeztek, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, de ez lényegében az elismerések virtuális átadására korlátozódott. A VOSZ ennek ellenére támogatott 10 olyan szervezetet, melyek hátrányos helyzetbe kerültek a világjárvány miatt. A szervezetenként 20 millió forinttal járó elismeréseket online találkozó keretében kapták meg a kiválasztott támogatottak.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …