2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Közel 290 millió forint értékű korszerűsítés valósult meg a Gyulahúsnál

Az év végéhez közeledve újabb fejlesztésekről számoltak be a Gyulahúsnál a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.

A 2020-as esztendő nehézségei ellenére a korábban elindult technológiai fejlesztések tovább folytatódtak. A cégnél egy közel 800 ezer euró, vagyis közel 290 millió forint értékű korszerűsítés történt meg. Ennek köszönhetően egy új szeletelő-, valamint három korszerű csomagológépet vásároltak. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a szeletelt áruk iránti kereslet, az új berendezéseknek köszönhetően most közel 40%-os kapacitás növekedés érhető el.

Az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft a beruházást saját erőből valósította meg. A fejlesztésről szóló helyszíni sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester arra mutatott rá, hogy a cég nyereségének jó részét folyamatosan fejlesztésekre fordítják. A vásárláskor kiemelt szempont volt a környezettudatosság is, az új berendezések segítségével ugyanis lehetőség nyílik környezetbarát, papíralapú csomagolás használatára.

A Gyulahús bevétele minden bizonnyal az idei év végén is növekedést mutat majd, a cég várhatóan eléri a 7,5 milliárd forintos nettó árbevételt, ami 700 millió forinttal haladja meg a tavalyi mutatókat.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …