2021. március 7., vasárnap
FONTOS

A végzős ápoló, és gyógymasszőr tanulók gyakorlatát segítik a Göndöcsben

A novemberi miniszteri rendelet óta digitális munkarendre álltak át a Göndöcs Benedek Katolikus Technikumban is. A döntés nem érte őket váratlanul, hiszen már szeptember óta felkészítették a tanulókat az esetleges digitális munkarendre való átállásra. Viszont ez a változás nem biztosítja a gyakorlati felkészítést a vizsgákra.

A járványügyi helyzet miatt október 30-a óta az érintett kórházi osztályok a külső gyakorlati helyet nem tudták biztosítani a tanulók számára. Szükségessé vált, hogy az őszi szünet után az iskolában szervezzék meg a gyakorlatokat. Itt arra is lehetőség nyílik, hogy azonnali visszajelzést adjanak, hogy miképpen hajtották végre a feladatokat a tanulók, így megelőzhető, hogy az egyes tevékenységek, munkafolyamatok tévesen rögzüljenek.

Csak a végzős gyógymasszőr és ápoló tanulóknak van lehetőségük a gyakorlati vizsga előtt így felkészülni. A gyógymasszőrök a technikát, az ápolók pedig a szakmai vizsgák elemeit gyakorolják. Az egészségügy minden részét megismerhették a tanulók az órákon, valamint a járványügyi korlátozások előtt külső helyszíneken.

Sem az ápoló, sem a masszőr tanulóknak nincs lehetőségük arra, hogy otthonukban, a gyakorlatban felkészüljenek a vizsgákra. Ezek olyan speciális fogásokat igényelnek, melyekhez szükséges a szakoktató jelenléte, azonnali korrigálása.

A Göndöcs Benedek Katolikus Technikumnak lehetősége van arra is, hogy a Part utcai kollégiumban a szociálisan rászoruló diákoknak helyet biztosítsanak. Ezzel ők is képesek a digitális munkarend szerint tanulni. Egy szobában egy tanuló lakik, és a nevelők segítségével folytatják tanulmányaikat.

 

Nézze meg ezt is:

Növénygondozási munkák miatt számíthatunk sebességkorlátozásokra

  A forgalombiztonság növelése érdekében zajlanak a napokban a növényzetgondozási munkák Békés megyében. A Magyar …