2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Jó minőségű mézek érkeztek a gyulai versenyre

Kiváló termelői mézek érkeztek a 2020-as versenyre, a mézfesztivál azonban idén elmarad. Az elmúlt években már presztízzsé vált a méhészek számára, hogy mézük Gyulán érjen el eredményt, többek között ezért is igyekeztek a fesztivál ezen programelemét megtartani. Eredményhirdetés azonban most nem a megszokott módon lesz, a szervezők online közlik a helyezéseket a hét folyamán. Ezen felül hamarosan azt is megtudhatjuk, hogy melyik vállalkozás nyeri el 2020-ban az ,,Év méze díjat” és szintén szombaton fogják közölni az arany minősítést elért mézek listáját is.

Árgyelán János és Petrucza Zoltán 3Téma című műsorunkban beszélt arról, hogy mivel készültek idén a fesztivál idejére, amit mihamarabb szeretnének bepótolni, amint a vírushelyzet lehetővé teszi. A lehetőségekhez igazodva azonban mással szerették volna kompenzálni a helyzetet, és ugyanúgy felhívni a figyelmet a mézfesztiválra, valamint magára a mézre. Ennek érdekében egy rendhagyó kiállítással találkozhatunk a gyulai Vigadónál, a fesztivál egyik megszokott főhelyszínén. A jelenlegi járványhelyzetben nem szabad elfelejteni a méz jótékony hatását sem, 2020-ban a magyar lakosság is több mézet fogyasztott a megszokottnál.

A szakemberek felhívták a figyelmet az idei repcemézre, a 2020-as verseny zsűrije is több nagyon jó minőségűvel találkozott. A beküldött mintákról továbbá elmondható, hogy a csomagolás is évről-évre nagyobb hangsúlyt kap, manapság egyre jobban törekszik mindenki az igényességre. A fesztivállal kapcsolatban, valamint a méhészet jelenlegi aktualitásairól a Híradó után, 3 Téma című műsorunkban tudhatnak meg többet nézőink.

Nézze meg ezt is:

Gyorsul a járvány terjedése: 88 új fertőzött Békésben

A szerdai 13 065-ről csütörtökön 13 153-ra emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március …