2024. április 20., szombat
FONTOS

24 millió forintból újul meg a Gyulai Tourinform Iroda

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. 2020. augusztus 28-án támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen meghirdetett, a Tourinform irodák és információs pontok felújítását célzó pályázati kiírásra. A kérelem kedvező elbírálásban részesült, így a Támogatói Okirat november 16-án hatályba lépett. A Gyulai Turisztikai Kft 24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Jónás Balázs elmondta, a Gyulai Tourinform Irodában kifestik a helyiségeket, felújítják a nyílászárókat, elvégzik a szükséges villanyszerelési munkákat. Emellett az irodán belüli infrastrukturális fejlesztések is megvalósulnak. Fejlesztik a meglévő vezetékes hálózatot, és új hálózatot alakítanak ki a munkaállomások, információs pontok részére, erősítik a wifi-hálózatot, bővítik a rack-szekrényt.

Családbarát irodaként pihenősarkot, valamint gyermek játszósarkot alakítanak ki. A mai digitális világban mindenkinél van telefon, így telefontöltő pontot is létesítenek. Jónás Balázs hangsúlyozta, a városban az egyik hiánycikk amivel szembesülnek, az a csomagok megőrzése, így egy csomagmegőrző pontot is kialakítanak a vendégek számára. Helyi termelők és kézművesek termékeit is értékesíteni fogják az irodában úgy, mint a méz, a chili, a lekvár, valamint egyéb kézműves termékek. A munkálatok várhatóan 2021. február 28-áig fejeződnek be.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …