2024. április 20., szombat
FONTOS

Mézzel támogatja a véradókat a megyei méhész egyesület

 

A Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület évek óta támogatja a Magyar Vöröskereszt területi szervezetét, illetve a vérellátó állomást. Korábban a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon biztosítottak lehetőséget a véradásra, idén azonban a járványhelyzet miatt a fesztivál elmaradt. Ennek ellenére úgy döntött az egyesület vezetése, hogy idén mézzel támogatják azokat, akik segítségre nyújtják kezüket.

Krizsán Margit, a vöröskereszt területi szervezetének vezetője elárulta, idén év végén nagy szükség van a vérre, mivel novemberben a rendszeres véradók közel tíz százaléka a pandémiás helyzetre való tekintettel nem nyújtott segítő kezet. Ez a tendencia azonban decemberben javult.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, a méhész egyesület minden évben elismerésként mézet adományoz segítőinek, a pályázatokon résztvevőknek. A vezetőség döntése alapján az idei év hősei egyértelműen az egészségügyi dolgozók. Így a járvány megfékezéséért dolgozó gyulai covid osztályokon tevékenykedő közel háromszáz orvost és nővért szeretnék meglepni karácsony előtt egy-egy üveg mézzel.

A véradók legközelebb hétfőn és pénteken 8 és 16 óra között a területi vérellátó állomáson, kedden Kétegyházán nyújthatnak segítő kezet.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …