2024. április 23., kedd
FONTOS

Lezárt ügy: ittas és bódult vezetőket ellenőriztek a rendőrök

Egy bódult és két ittas járművezető volt azok között, akiket ellenőriztek a rendőrök Békéscsabán. A rendőrség mindegyik ügy vizsgálatát befejezte.

Az egyik büntetőeljárás egy gyulai férfi ellen indult. Őt 2020. június 13-án 21 óra 15 perc körül igazoltatták a rendőrök Békéscsabán, az Andrássy úton. Személygépkocsit vezetett és a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. Egy másik ügy gyanúsítottja egy békési férfi, aki 2020. október 10-én 17 óra 30 perc körül Békéscsaba közelében robbanómotoros kerékpárjával közlekedett, amikor letért az útról és nekiütközött a szalagkorlátnak. A balesetben a férfi, akinél alkoholfogyasztást mutatott a szonda, súlyosan megsérült. A harmadik férfi, aki segédmotoros kerékpárt vezetett 2020. november 14-én 16 óra 15 perc körül állították meg a rendőrjárőrök Békéscsabán, az Orosházi úton. A békéscsabai férfi esetében szintén pozitív eredménnyel végződött a helyszíni szondáztatás, majd a további két légalkoholmérés is megerősítette azt, hogy ittasan közlekedett.

A rendőrök a gyulai és a békési férfit orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A rendőrségi eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő az Andrássy úton megállított jármű vezetője esetében azt állapította meg, hogy a férfi bódult állapotban vezetett A balesetet szenvedett férfi ügyében pedig a szakértői vizsgálat eredménye megerősítette az ittas járművezetést.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az első ügyben az autóssal szemben bódult állapotban, míg a másik két esetben ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást a járművezetőkkel szemben. A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és mindegyik ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségnek.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …