2021. március 1., hétfő
FONTOS

Az a feladatunk, hogy felismerjük és megismerjük a hozzánk eljövő Urat

Advent harmadik vasárnapján a Karácsonyi János katolikus általános iskola második osztályos tanulói adtak rövid műsort a Nádi Boldogasszony templomban. Ezt követően pedig meggyújtották az adventi koszorú harmadik gyertyáját. Balogh Ottó káplán a vasárnap délelőtti szentmisén hangsúlyozta, hogyha végig tekintjük az adventi időszak vasárnapjait, akkor azt látjuk, hogy más és más szimbólumokat használ a szentíró a várakozás misztériumának a megközelítéséhez. Advent első vasárnapján az ajtó szimbólummal találkoztunk.

Balogh Ottó folytatta, ezt az utat elsősorban magunkban, saját lelki életünkben kell elsődlegesen létrehoznunk és megvalósítanunk. A vasárnapi szentmisén, advent harmadik vasárnapján a világosság szimbólumával találkozhattunk.

Balogh Ottó kiemelte, az ember legtöbb esetben inkább a maga érdekében lép fel. Fellép azért, hogy egy célt elérhessen és megvalósítson, hogy egy munkahelyet megszerezhessen. De Keresztelő Szent János nem a maga érdekében lépett fel, hanem Jézus érdekében. Feláldozta az életét, hogy az embereket felkészítse Jézus eljövetelére. A káplán kiemelte, ez a mi feladatunk is, hogy felismerjük és megismerjük a hozzánk eljövő Urat.

Nézze meg ezt is:

Apor Vilmosról emlékeztek meg a róla elnevezett gyulai óvodában

Az egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról emlékeztek meg Gyulán, a róla elnevezett, Boldog Apor Vilmos …