2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Több fejlesztést is megvalósított idén a Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház idei tavaszi és őszi évada során is két-két hónap zárvatartásra kényszerült, legutóbb márciusban és áprilisban, jelenleg pedig az év végéhez közeledve már több hete nincsenek előadások.

Egészen pontosan színpadi előadások, a teátrum ebben az időszakban online szórakoztatja a közönséget, így korábban Gyulán játszódó darabokat tekinthetnek meg az érdeklődők. Elek Tibor igazgató a pozitív eredményekre rámutatva foglalta össze az idei év történéseit. A nyári évad programsorozata során több teltházas rendezvényt bonyolítottak le, a szakmai oldal mellett pedig infrastrukturális szempontból is fejlődött a színház, sikeres pályázatok eredményeként.

A nézői szokások terén jelentős változásról nem lehet beszámolni, a tavaszi leállás után pedig a közönség is megmutatta az előadások iránti, megnövekedett igényt. A főszezonban egy korlátozás sem nehezítette a programok lebonyolítását, ennek köszönhetően lehetett minden nehézség ellenére is sikeres a 2020-as esztendő.

A Várszínháznál már javában dolgoznak a következő évadon, azt azonban még nehéz megjósolni, hogy a színházak mikor nyithatnak ki újra.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …