2024. április 19., péntek
FONTOS

Zöld utat kapott a megyei önkormányzat egészségügyi pályázatának átdolgozása

A román Irányító Hatóság arról értesítette a Békés Megyei Önkormányzatot, hogy hozzájárul az Arad megyével közösen benyújtott egészségügyi pályázat átdolgozásához, így a Békés megyei kórházakban 3,3 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg.

2020 tavaszán Magyarországot is elérte a koronavírus járvány, ami miatt több korlátozó intézkedést volt szükséges bevezetni határon kívül és belül. A COVID19 okozta egészségügyi válsághelyzet a megvalósítás előtt álló projektek újragondolását, szakmai tartalmának újratervezését tette szükségessé. A „Határon átnyúló egészségügyi együttműködés a hatékony megelőzés és a minőségibb egészségügyi szolgáltatások, valamint az eredményes rehabilitáció és rekreáció érdekében Békés és Arad megyében” elnevezésű pályázat eredi tartalommal történő megvalósítása is bizonytalanná vált, ugyanis sok képzést, rendezvényt tartalmazott volna. Mindezek miatt a Békés Megyei Önkormányzat a már megnyert pályázattal kapcsolatosan, még a támogatási szerződés aláírása előtt hozott egy határozatot, amelyben az eredeti partnerek, a civil szervezetek helyett a megyei kórházak, a Békés Megyei Központi Kórház és az Orosházi Kórház bevonását kezdeményezték. Az irányító hatóság november 24-én indított írásbeli eljárást ezzel kapcsolatban, majd december 10-én érkezett a jelzés, mely szerint a programot irányító monitoring bizottság tagjainak nincs ellenvetése a partnerek cseréje ellen, így megszületett a döntés, miszerint a projekt átdolgozható.

– Újra beadjuk a most már átdolgozott pályázatot, amit a közös titkárság saját hatáskörben bírál el. Amennyiben megérkezik a titkárság helyeslése, szerződéskötés céljából a monitoring bizottság elé terjesztik, majd az újabb írásbeli eljárás lezártát követően kerül sor a
szerződéskötésre. Jövő évben elindulhat 838 millió forintból az orvosi ügyeleti rendelők felszerelése, valamint kórházainkat több, mint 3,3 milliárd forintnyi orvosi eszközzel fogjuk ellátni – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

A kórházak vezetői, dr. Duray Gergő és dr. Becsei László már meg is kezdték az egyeztetést a benyújtandó pályázatról Zalai Mihály elnökkel.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …