2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Elismerést kapott Rus-Gal Gabriella és a Gyulai Várfürdő a Magyar Vöröskereszttől

A véradó mozgalomban kifejtett tevékenységéért támogatói oklevelet vehetett át a Gyulai Várfürdő a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségétől. Minden évben november 27-én, Budapesten rendezik meg az országos ünnepséget, ahol ezeket a kitüntetéseket rendszerint átadják, de a jelenlegi járványügyi helyzet miatt próbáltak egy másik alkalmat találni ahhoz, hogy az oklevelek eljussanak gazdáikhoz.

A véradó mozgalomban kifejtett tevékenységéért kitüntetésből megyénként évente egyet adnak ki. A Gyulai Várfürdő olyan mértékben támogatta fürdőjegyeivel a véradókat, hogy ezért rájuk esett a választás.

Kun Miklós kiemelte, 2021 januárjában a Gyulai Várfürdő zárva lesz, de ennek ellenére tartanak majd egy dolgozói véradást.

A véradásszervezés támogatásáért elismerő oklevelet vehetett át Rus-Gal Gabriella osztályvezető szakorvos. Az eseményen elmondta, a kollégáival évek óta ezen dolgoznak, hogy fokozzák a véradósági hajlandóságot legfőképp Gyulán, valamint a környező településeken. Minden lehetőséget megragadnak, így nagy hangsúlyt kap többek között a támogatók felkutatása, a véradók megbecsülése.

Az eseményen elhangzott, nagy vérhiány van, így szükség van a mindennapokban az új önkéntesek jelentkezésére. A jelenlegi járványügyi helyzetben sok véradó nem alkalmas a véradásra a betegség miatt. Elhangzott, Békés megye mindig is kiemelkedőnek számított véradás szempontjából. Az összes magyar véradó 6 százaléka Békés megyei, az idei évben, mint mindenhol, itt is egy kisebb mértékű visszaesés tapasztalható, hiszen többen nem tudtak bejutni a munkahelyekre, iskolákba véradó napokon részt venni.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …