2024. április 20., szombat
FONTOS

375 milliós bevételkiesést kellett ellensúlyoznia az önkormányzatnak 2020-ban

A koronavírus-járvány első hullámának idején végzett munkájukért tüntették ki a szociális dolgozókat még idén, 2020 júliusában. A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének dolgozói ekkor ,,Gyula Városért” kitüntetést vehettek át. A napokban további elismerésben részesültek, decemberben pedig pénzjutalomban részesítették a járvány elleni küzdelemben résztvevőket.

A jutalom a napokban már az érintettekhez is eljutott. Akik az intézményvezetés véleménye szerint a legtöbbet dolgoztak, bruttó 100.000 forint jutalomban részesültek, mások pedig arányos összeget kaptak. A magasabb összegben érintettek a házi segítségnyújtás területén dolgozó gondozók, valamint a bentlakásos idősotthonokban dolgozók.

Nehéz lesz, de átvészeli a város 2020-at! Görgényi Ernő polgármester ezt még májusban nyilatkozta televíziónknak az önkormányzat pénzügyi helyzetéről. A cél már ebben az időszakban körvonalazódott, melynek eredményeként a városnak közel 375 millió forintot kellett megtakarítania. A jelentős kiadáscsökkentést ebben az évben az egyébként is elmaradó rendezvények ellensúlyozták, így volt lehetőség a szociális intézmény dolgozóinak munkáját is pénzjutalommal elismerni.

A polgármester már korábban is elmondta, az idei gazdasági visszaesés adóvonzata jövőre jelentkezik majd, az első feladat pedig akkor is a munkahelyek megtartása lesz.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …