2024. április 19., péntek
FONTOS

Közel 30 gyulai rászoruló gyermeknek gyűjtöttek adományokat az ifjúsági központban

Idén első alkalommal szerveztek cipősdoboz gyűjtő akciót a Gyulai Ifjúsági Központban. A kortárssegítő és a városi érdekképviseletben résztvevő tanulóknak köszönhetően közel harminc nehezebb sorban élő gyulai gyermek karácsonya szépülhet meg. Bár a felhívás december 10-éig szólt, a diákok lelkesedésének köszönhetően még ezen a héten is érkeztek adományok az ifjúsági központba, melyek között ruhák és tartós élelmiszerek is voltak.

Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője elárulta, az adományozók nem csak gyerekek részére készítettek csomagokat, hanem voltak olyanok, akik a leendő anyukákra, valamint egész családokra is gondoltak. Kiemelte, a következő években mindenképpen szeretnék folytatni ezt a hagyományt, akár olyan formában is, hogy nem csak az ünnepek alkalmával, hanem folyamatosan gyűjtenek a rászorulók részére. Illetve az általános iskolásokat is be szeretnék vonni az adakozásba.

A fiatalok nem csak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez csatlakoztak, hogy a helyi rászorulókon segítsenek, hanem a gyulai állatmenhely részére is állateledel gyűjtést szerveznek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …