2021. március 1., hétfő
FONTOS

Látogatószoba segíti a személyes kapcsolattartást az idősotthonokban

Az idősotthonokban már 2020 szeptembere óta látogatási tilalom lépett életbe, az ellátottak pedig csak egészségügyi intézmény látogatása miatt hagyhatták el az épületeket.

Az ünnepi időszakhoz közeledve itt is némi enyhítést vezettek be, ezzel is szerettek volna kissé meghittebb karácsonyi hangulatot teremteni. Az intézmények számára lehetőség nyílt látogatószobákat kialakítani, ahol érintkezés nélkül lehet találkozni. Ez így történt több gyulai idősotthonban is, a felvételen is látható hasonló helyiségeket alakítottak ki a Napsugár Idősek Otthonában, a Galamb utcai intézményben, ami az Eminescu utca felől közelíthető meg, valamint Gyulaváriban, a Szép Alkony Idősek Otthonában.

A szabályoknak megfelelően a látogatószobában testi kontaktra nincs lehetőség, az ellátott és a látogató hermetikusan el van zárva egymástól. A látogatás maximum 30 perc lehet, ezután az intézmény dolgozói 15 perces fertőtlenítést tartanak.

Kiss Szabolcs a gyulai kistérségi szociális intézmény vezetője a koronavírus-járvány ideje alatt zajló munkáról beszélt 3Téma című műsorunkban és évértékelőjében az idei év pozitívumait is kiemelte.

Nézze meg ezt is:

Apor Vilmosról emlékeztek meg a róla elnevezett gyulai óvodában

Az egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról emlékeztek meg Gyulán, a róla elnevezett, Boldog Apor Vilmos …