2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Fontos, hogy a fiatalok továbbra is helyben képzeljék el jövőjüket

A helyi fiatalokat támogatják és segítik a Béke sugárúti Mentorházban, ahol az érintettek saját jövőjükkel kapcsolatos céljaikat, elvárásaikat fogalmazhatják meg. A programsorozat azért indult el, hogy az itt élő fiatalok jövőképalkotását támogassa abban, hogy meg tudják fogalmazni a jövőjükkel kapcsolatos céljaikat, elvárásaikat, rövidebb és hosszabb távú terveiket. A Helyi jövő – Jövőműhely című programsorozat egyenlőre online valósul meg.

A célok megfogalmazása mellett arra is keresik a választ a résztvevők, hogy a jövőjüket meghatározó, számukra fontos szempontok közül mi teljesül helyben, és mi az, amit feltétlenül fontosnak tartanak ahhoz, hogy az életüket továbbra is itt képzeljék el.  Az online alkalmak során nem csak az egyéni, de a közösség véleménye is teret kap, melyet szintén számításba vehetnek a fiatalok. A közös munka során arra is kitérnek a csoportok, hogy feltérképezzék azt, hogy a hiányzó szempontok teljesüléséhez ők maguk hogyan tudnak hozzájárulni.
A következő időszakban további területtel bővül majd a program. A jövőben felkészítő tréningekre várják a résztvevőket, ahol a fiatalok olyan készségeket sajátíthatnak el, melyek által könnyebben tudnak bekapcsolódni a helyi közösségi életbe.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …