2024. március 29., péntek
FONTOS

A kormány döntése felülírta a helyi szabályozást, idén nem lesz új adó

A gyulai képviselő-testület még tavaly októberi ülésén döntött arról, hogy új adó bevezetésére kerül sor január elsejétől.

A gazdasági nehézségek miatt ez újabb bevételi forrást jelent az önkormányzat számára, a 10ft/ négyzetméter/ év telekadó közel 20 millió forinttal segítené a 2021-es évet. A gyulai önkormányzat legutóbb azonban egy módosításról nyújtott tájékoztatást, miszerint a rendelet nem lép hatályba január elsejétől. Ennek értelmében idén még nem kell bejelenteni az épülettel be nem épített telket, mint adótárgyat.

2021-ben nem lehet bevezetni az építési telek adót és ez igaz az idegenforgalmi adóval kapcsolatban is. Ennek emeléséről még 2020-ban döntött a képviselő-testület, mely szerint ez ebben az évben 500 forintra módosul a korábbi 450-ről, de a kormány döntése értelmében ez szintén nem lép hatályba.

A  rendelkezés a teljes 2021-es évre érvényes, így a veszélyhelyzetet követően is. Ebből kifolyólag a tavaly is érvényben lévő adónemek maradnak hatályban, és mértékük is ugyanannyi marad.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …