2021. március 2., kedd
FONTOS

Elbontották a karácsonyfákat Gyulán

Az elmúlt évekhez hasonlóan vízkereszt napján bontották el a Harruckern téri karácsonyfát. Szerda délelőtt a Gyulai Közüzemi Kft segítségével az Erkel Ferenc Kulturális Központ munkatársai szedték le a fáról a díszeket, az égősort és pakolták el azokat a következő szezonra.

Január hatodik napján, vagyis vízkeresztkor véget érnek a karácsonyi ünnepek. Sok helyen ilyenkor a hagyományokhoz híven ezen a napon, vagy ez elkövetkezendő néhány napban szedik le a karácsonyfát. Szerdán már találkozhattunk a város lakótelepein a megkopasztott fenyőkkel. Bányai György elmondta, ezeket az otthoni fenyőfákat a közüzemi kft munkatársai a jelen időszakban, valamint a következő hetekben gyűjtik össze, ezt követően pedig elszállítják a komposztáló telepre.

Bányai György folytatta, a családi házas övezetnél a zöld kukák elszállítási napján, az út mellé kell elhelyezni a karácsonyfákat úgy, hogy azzal sem a gyalogos-, sem pedig járműforgalmat ne akadályozzuk. A fákat nem kukásautókkal viszik el, hanem kisteherautókra pakolják majd fel azokat. A közüzemi kft munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy a karácsonyfákról távolítsák el a díszeket, csillagszórókat, szaloncukrokat, hiszen ezek a feldolgozó, komposztáló és mulcsozó gépeket is megrongálhatják.

Nézze meg ezt is:

36 új fertőzött Békés megyében

A hétfői 13 425-ről kedden 13 461-re nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március …