2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021.01.05.

Témák:

– Új szolgálati járművek érkeztek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra. A központi amortizációs csereprogram, illetve a Belső Biztonsági Alap keretében megvalósult beszerzés útján szolgálatba álló két kisbuszt, hat terepjárót és egy rendőri jelzéssel ellátott személygépkocsit Békéscsabán adták át.

– Az idei év legfontosabb teendőiről esett szó a Békés Megyei Kormányhivatal munkaértekezletén.

– Továbbra is lassabb ütemben terjed a járvány, kedden 33 új Békés megyei fertőzöttet regisztráltak.

– 2021-ben is a tavaly érvényben lévő adónemekkel kell számolni, új adó bevezetésére ugyanis nem kerül sor. Ez érinti a tavaly megszavazott építési telek adót, mely január elsejétől lépett volna érvénybe, valamint az idegenforgalmi adó idei emelését is. A kormány döntése értelmében ezek nem lépnek hatályba.

– A fiatalok helyben maradását ösztönzik a Béke sugárúti Mentorházban indult programmal, a fiatalok a pályaválasztásukkal kapcsolatban kérhetnek tanácsokat. Az online zajló tréningeken azokra a szempontokra hívják fel a figyelmet, melyek a helyi lehetőségeket helyezik előtérbe.

– A cigánycsukot választották az idei év madarának egy internetes szavazáson. A cigánycsuk a mezei verébnél kicsit kisebb méretű madár, melynek a mezsgyék, az útszéli szegélyek, borkosok, gyomos árokpartok adják az életterét.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …