2024. április 24., szerda
FONTOS

Kevés esetben kellett intézkedniük a rendőröknek az ünnepek alatt

Békés megyében az ünnepi időszakban is komolyan vették a járványügyi korlátozásokat, a rendőrségnek igen kevés esetben kellett intézkedni a 2020-as év utolsó két hetében.

A jelenlegi helyzet egyfajta speciális munkát követel meg, ami igaz volt az ünnepek alatt is – fogalmazott Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Elmondta, hogy elvétve fordultak elő hasonló intézkedések, de tömegesen nem kellett figyelmeztetni az embereket még szilveszterkor sem, amikor talán a legnagyobb nyüzsgés szokott lenni éjszaka. Idén szigorú szabályok vonatkoztak a tűzijátékok használatára is, Szombati Andrea ebben a témában is pozitív tapasztalatokról számolt be, Gyulán például egyáltalán nem kellett intézkedni emiatt.

Nem jellemezte hasonló nyugalom a forgalmat az ünnepek alatt, 2020 év végén is sokan lépték túl a sebességhatárt és többen is ittasan ültek a volán mögé. Erre Gyulán is volt példa, amikor egy 16 éves fiatal fiú vezetett ittasan, és a mellette ülő személy is ittas volt, tankolni indultak el, amikor igazoltatták őket. Ez a fajta magatartás mindennapos téma és probléma, az ünnepek idején azonban gyakrabban fordul elő, pedig ez nagy kockázatot jelent vezetés közben.

A Híradó után következő 3Témában a határrendészet munkájáról is szó esett, különös tekintettel a legutóbbi, ünnepi időszakra. Elmondható, hogy Gyula térségében semmilyen határsértés nem történt, ugyanakkor Sarkadon többen is illegálisan érkeztek Magyarországra.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …