2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kis odafigyeléssel megelőzhető a vízórák elfagyása

Fontos, hogy fagymentes környezetet biztosítsunk a vízórának, hiszen egy nagyobb lehűlés után olyan jelentős vízelfolyás jelentkezhet a hálózaton, melynek költségeit a vonatkozó jogszabályok szerint a tulajdonosnak, kezelőnek kell állnia – fogalmazott Bányai György, a Gyulai Közüzemi Kft üzemvezető helyettese. Egy kis odafigyeléssel megelőzhetők a komolyabb problémák.

Nem csak a szabványos aknában elhelyezett vízórára érdemes odafigyelni, hanem az egész vizes rendszert érdemes megóvni. Bányai György kiemelte, minden évben felhívják az érintettek figyelmét a problémára, de évről-évre közel 50, elfagyott vízórát kell kicserélni Gyulán.

Képeinken is látható, ahogy a fagy miatt károsodott vízóra. Ahhoz, hogy ez ne forduljon elő, több praktikus megoldás is létezik. Bányai György folytatta, a fagycsapok lezárásával a mögötte elhelyezkedő rendszer víztelenné válik, így nem alakul ki jég, vagyis nem tud majd elfagyni.

Bányai György kiemelte, hogyha bármilyen probléma adódik a vízórával, akkor azt jelentsék be a Gyulai Közüzemi Kft ügyfélszolgálatán. Ezután a cég szakemberei kimennek a helyszínre, és elvégzik a szükséges intézkedéseket. Azért is fontos, hogy minél előbb jelezzék a problémákat, mert aránylag rövid idő alatt, jelentős mennyiségű víz elszivároghat a rendszerből.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …