2021. február 28., vasárnap
FONTOS

Marad az online oktatás, Gyulán erre készültek

Az operatív törzs javaslatára február elsejéig biztosan marad a digitális oktatás a középiskolákban, a járvány terjedésének mutatóiból következtetve a legtöbb gyulai iskolában is erre a döntésre számítottak. A tantermen kívüli oktatás így elnyúlik az idei tanév félévéhez, mely időszak számos diák számára lesz fontos, a végzősöknek pedig a továbbtanulás szempontjából különösen lényeges. Egyre közelebb van az érettségi időszak is, ilyenkor már javában zajlik az arra való felkészülés. A tanulás hatékonysága érdekében több helyen is élnek a csoportos foglalkozások lehetőségével, ennek köszönhetően személyesen bárkinek lehetősége lesz bizonyos időközönként feltenni kérdéseit, és átbeszélni a fontos témákat.

Hasonló módszert alkalmaznak a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban is, az érettségire való felkészítés miatt itt is kisebb csoportos találkozókat szerveznek a jövőben. Több érintett szakképző iskolában, valamint technikumban továbbra is biztosított a gyakorlati felkészítés az év végi vizsgákra. A gimnáziumi csoportos foglalkozásokhoz hasonlóan ezek az órák is csökkentett létszámban zajlanak.

A jelenléti oktatás a jövő héten indult volna újra, ezt azonban kevesen valószínűsítették, így a legtöbb gyulai iskola már a további online oktatás lehetőségeit tervezte.

Nézze meg ezt is:

Apor Vilmosról emlékeztek meg a róla elnevezett gyulai óvodában

Az egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról emlékeztek meg Gyulán, a róla elnevezett, Boldog Apor Vilmos …