2024. április 26., péntek
FONTOS

Idén is szeretnék megrendezni a Nagy Olvasási Kihívást a gyulai könyvtárban

2021-re készülve sok munkával elhaladtak a Mogyoróssy János Városi Könyvtár dolgozói – fogalmazott Dézsi János igazgató. A jelenlegi jogszabályi rendelkezés alapján arra számítanak, hogy január 11-vel lejár a nyitvatartási korlátozás.

Dézsi János kiemelte, készen lesznek a háttérmunkkal akkorra, amikor lehetővé válik a könyvtárba járók beengedése az épületbe. Lesznek olyan komolyabb változások, melyekre már hosszú idő óta készülnek. Az egyik ilyen, hogy a Gyulavári fiókkönyvtárban elindítják a számítógépes kölcsönzést. Ezért hamarosan az egyik nap le lesz állítva a könyvtár informatikai rendszere, hogy ezt az átállást megvalósítsák.
A könyvtár arra készült, hogy a kiadványpiacot, a folyóirat kínálatot megfelelő szinten tudják tartani. Ennek érdekében újabb kiadványokat rendeltek, például a Hahota Magazint, Lovasnemzet folyóiratot, illetve a Topmodel kreatív magazint. Emellett az angol nyelvet tanulóknak is szeretnének segítséget nyújtani az 5 perc angol című folyóirattal.

Dézsi János elmondta, a már évek óta sikeres Nagy Olvasási Kihívást a hagyományokhoz híven 2021-ben is szeretnék folytatni.

Dézsi János kiemelte, nemrég jelzésként érkezett hozzájuk, hogy a Google keresőben azt olvashatják, hogy a könyvtár jelenleg is nyitvatart. Dolgoznak ennek a problémának az elhárításán. Az igazgató hangsúlyozta, mindenképpen a könyvtár honlapján, illetve Facebook oldalán megjelent információkat kell figyelni.

A jelenlegi rendszerben a szolgáltatás úgy zajlik, hogy amikor a könyveket visszaviszik a kölcsönzők a főbejáraton elhelyezett könyvbedobó ládába, azt követően külön elkülönítve tárolják azokat a folyosón. Feldátumozva 7 napig karanténban tartják azokat a könyveket. Külön becsomagolva vannak elhelyezve azok a könyvek, melyeket telefonok, vagy e-mailben kérnek előre egyeztetett időpontra. Ezeket a hétköznapokon dél és fél 4 közötti időszakban a szárazkapu bejárónál lehet átvenni.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …