2024. április 23., kedd
FONTOS

Ezen a télen először hómentesített a Gyulai Közüzem

Sűrű pelyhekben hullt a hó hétfő reggel, rég nem látott jelenség tanúi lehettek a gyulaiak. Ezek a felvételek a Csiga-kertben készültek. Volt, akit nem zavart a sportolásban a hóesés, a vár környékét is fehér lepel borította. A belvárosban akadálytalanul zajlott a közlekedés, hozzánk legalábbis semmilyen fennakadásról nem érkezett bejelentés.

A videóban látható, következő felvételek kora délelőtt, a Szent Miklós parkban készültek. Itt éppen a közfoglalkoztatottak sepregetik a járdát. Ők hatkor kezdték a műszakot, de több gép ennél is hamarabb, már hajnali négykor megkezdte a munkát. Öt gép mellett közel hatvan ember gondoskodott arról, hogy reggelre tiszták legyenek az utak, a járdák.

A héten a hétfőihez hasonló idő várható. A közüzemi kft szakemberei vagy parkgondozói munkát végeznek majd, vagy pedig az utakat, járdákat tisztítják. Az igazi kihívás viszont inkább a hétvégén várható, szombaton ugyanis mínusz 10, vasárnap akár mínusz 13 fok is lehet.

A téli üzem időszaka november elsejétől március tizenötödikéig tart. Volt már olyan év, hogy február végén kellett először ilyen munkát végezni, de az így is ritkának mondható, hogy ez az alkalom először január 11-én jött el.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …