2024. március 29., péntek
FONTOS

3,2 milliárd forintból fejlesztik a Gyulai Várfürdőt

2,9 milliárd forint támogatást kapott a Gyulai Várfürdő, melyből a létesítmény történetének az egyik legnagyobb beruházása előtt áll – hangzott el a szerda délelőtti, helyszíni sajtótájékoztatón. A jelentős összeget a fürdő a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében kapta. Görgényi Ernő polgármester az eseményen kiemelte, a Gyulai Várfürdő a helyi turizmus egyik legfontosabb hajtómotorja, az egyik legjelentősebb turisztikai vonzerő. A város fontos célkitűzése, hogy minden évtizedben egy jelentős fejlesztéssel növeljék a létesítmény versenyképességét, vonzerejét.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, egy olyan világban élünk, ahol a verseny folyamatos és állandó. Folytatta: fejlődés nélkül nem lehet azt megvalósítani holnap, mint ami tegnap még elegendő volt. A Gyulai Várfürdő által nyújtott szolgáltatások országos szinten is kiemelkedőek, ezt többek között a vendégek száma jelzi.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője kiemelte, a hamarosan elkezdődő fejlesztés nagy mértékben meghatározza a várfürdő, valamint az egész régió turisztikájának az elkövetkezendő évtizedeit. A létesítmény célcsoportja kettős. Egyfelől a családok, gyermekes családok fürdője, másfelől pedig a gyógyulni vágyó, idősebb korosztály fürdője. A fejlesztések mindkét célcsoportot kiszolgálják a jövőben.

A polip termálmedence a szezonon kívüli időszakokban is túlzsúfolt, 58 fő befogadására alkalmas, ez a szám a fejlesztést követően körülbelül a kétszeresére nő. A gyógyulni, pihenni vágyó látogatók és az idősebb generációk számára rendelkezésre álló termál medencepark elérte kapacitásának határát, amire egy „kiúszó-beúszó” típusú, központi fedett üvegházból csápszerűen kialakított medencerendszer létrehozása nyújthat megoldást. Ezért egy további kültéri és két beltéri medencét alakítanak ki. Az épület átépítésével jelentős zöldfelület-növekedés érhető el, hiszen annak nagy része jelenleg nem tölt be sem turisztikai, sem kiszolgáló funkciókat.

A harmadik fejlesztési egység a főépületet érinti. A jelenlegi főépületben helyet kapó vendéglátó- és szolgáltatóhelyek, gyógyászat, pihenőterek, öltözők kapacitásainak bővítése és új, csatlakozó vizesblokkok kialakítása feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a Várfürdő hírnevéhez méltó kiszolgálást nyújthasson. Az 528 m2 területű reumatológiai rész lehetőséget ad a Várfürdő saját gyógyászati részlegének, valamint az öltözőinek bővítésére, továbbá egy Medical Wellness központ kialakítására, mely az egészségtudatos, fizetőképes szenior vendégkör kiszolgálására alkalmas. Ez az a vendégkör, mely egész évben, mellékszezonban is, akár kéthetes tartózkodási idővel látogatja a fürdőt, ráadásul ebben a piaci szegmensben a legmagasabb a visszatérő vendégek aránya.

Elhangzott, a 2,9 milliárd forint mellé a Gyulai Várfürdő önerőt fog biztosítani, így összesen közel 3,2 milliárd forintból valósul meg a fejlesztés 2023. november 30-ig.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …