2021. május 17., hétfő
FONTOS

Határsértőket fogtak Gyulán és Lőkösházán

 

A gyulai közúti határátkelőhelyen, egy kamion rakterében hat határsértőt találtak, Lőkösháza külterületén pedig két, Magyarországra illegálisan érkezett líbiai férfit fogtak el a rendőrök.

Békés megyében 2021. január 13-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között nyolc határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Közülük hatan egy 8 órakor a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező kamion rakterében rejtőzködtek. A járművet közösen átkutató magyar és román rendőrök találták meg őket.

Mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal. A román hatóság eljárás indított ellenük.

 

 

Másfél órával később Lőkösháza külterületén fogtak el a rendőrök két férfit. Ők líbiai állampolgárnak mondták magukat, de nem tudták igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A rendőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Nézze meg ezt is:

Autóbuszok hordoznak baleset-megelőzési üzeneteket Békésben

  A rendőrség a közlekedési kultúra napján a Volánbusz Zrt. és kreatív középiskolások diákok segítségével …