2024. április 24., szerda
FONTOS

A Sarkadra és Kétegyházára vezető szakaszon is több kilométert újítanak fel idén

2,6 kilométeren újulhat meg 2021-ben a Sarkadot és Gyulát összekötő út egy szakasza. Ebben az évben a Fekete-Körös hídjához közelebb eső szakaszt építik újjá a Terület- és Településfejlesztési Operatív program részeként. Jelenleg a kiviteli tervek készítése zajlik, ezután kezdődhet a kivitelező közbeszerzés útján történő kiválasztása. Az idén várható felújítás során félpályás útlezárásra kell számítani, a kivitelezés várhatóan 3 hónapig tart majd. Az összekötő út további 1,5 kilométeres szakaszának felújítása is tervben van, mely várhatóan 2022-ben valósulhat meg.

2020-ban több Gyulára vezető útszakasz is megújul, idén a Kétegyháza felé vezető utat is felújítják, itt 3,8 kilométeres szakaszt korszerűsítenek. A munkálatok várhatóan tavasszal itt el is kezdődnek félpályás lezárás mellett, a kivitelezés pedig várhatóan 4 hónapig tart. Az összekötő út egy további 0,9 kilométeres szakasza szintén 2021-ben újul meg, utóbbi részen két hónapig tart a munka. Útfelújító munkálatokkal várhatóan ezen a szakaszon is találkozhatunk 2022-ben is, ekkor az út további 1,1 kilométeren válik biztonságosabbá.

Az érintett utakon igen nagy a mezőgazdasági gépjárműforgalom, ami fokozott igénybevételt jelent az adott út pályaszerkezete számára, és ezáltal csökkenti a szakasz élettartamát. A felújítandó útszakaszok megtervezésekor a szakemberek emellett figyelembe veszik a várható forgalomnövekedést is. Az említetteken túl Gyula vonzáskörzetében idén megújulhat a Doboz felé vezető út 2,3 kilométeres szakasza a Magyar Falu Program részeként. A felújítás során itt szintén félpályás útlezárásra kell számítani.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …