2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Elkezdődött a téli nádvágás a gyulai horgásztavakon

Elkezdődött a téli nádvágás a gyulai horgásztavakon, a Gyulai Sporthorgász Egyesület az elmúlt vasárnap végezte el az Erkel- és a Rákóczi-tó körüli munkálatokat.

A több, mint 1600 taggal rendelkező egyesület ettől az évtől kezdve üzemelteti az érintett tavakat, a tervek pedig egészen a következő 15 évre szólnak. Schlett Árpád az egyesület elnöke elmondta, a horgásztó környéke is megszépül a közeljövőben, úgy alakítják ki a környezetet, hogy a tavakat körbe lehessen sétálni. Remélik, hogy ennek köszönhetően a horgászok családtagjai is remek kikapcsolódási lehetőségként tekintenek majd a területre.

A felvételen is látható munkát rendszerint a télies, fagyos időben végzik, ennél a tevékenységnél ugyanis ez az időszak megkönnyíti a munkát, nem pedig nehezíti. A dolgozók ilyenkor sokkal könnyebben közelítik meg a vízpartot, nem kell térdig érő sárban lépkedniük, szilárd talajon érik el a nádast. Emellett a levágott növényt sokkal könnyebb egy kissé befagyott tó jegéről legereblyézni, villázni szemben azzal, ha a vízbe esne.

A levágott nádat ezután is hasznosítani fogják, ugyanis istállótető készül majd belőle. A Gyulai Sporthorgász Egyesület több célt is kitűzött erre az évre vonatkozóan, az Erkel-tónál és a Rákóczi-tónál is családi napokat szeretnének szervezni, horgászprogramokkal.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …