2021. március 6., szombat
FONTOS

Kevés vállalkozás vette igénybe a bértámogatást Békés megyében

Jól kezdődött a 2020-as év a világjárványt megelőzően, később azonban a széleskörű intézkedések és kedvezmények ellenére a GDP egészen 6,5%-kal esett vissza tavaly. A járvány miatt Békés megyében is visszaesett a gazdaság teljesítménye, míg tavaly év elején 10-11 ezer álláskereső volt a megyében, úgy az év végére ez a szám a 14 ezret közelítette. A munkahelyi bértámogatásokkal közel 200 000 ember munkahelye maradhatott meg a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetben. A Békés megyei vállalkozókra ugyanakkor kevésbé volt jellemző, hogy megtartsák a munkaerőt, már az első hullám ideje alatt inkább elküldték alkalmazottaikat. A Békés megyei vállalkozók a bértámogatásra jutó keret mindössze 3%-át vették igénybe.

Térségünkben inkább az olcsóbb támogatási forrásokkal éltek – emelte ki a megyei kamara elnöke. Itt meg lehet említeni a Széchenyi kártya kedvező kamatozású hiteleit, a felvett hitelek mértéke pedig 100-700 millió forint közöttiek, 2-3 éves futamidőkkel.

3Téma című műsorunkban szó volt a helyi iparűzési adó csökkentéséről is, mely sok Békés megyei önkormányzatot is érzékenyen érintett és felszólaltak az ügy ellen. A döntés ugyanakkor országszerte közel 800 ezer érintett számára jelenthet tehercsökkenést. Orosz Tivadar szerint ez a konfliktus csupán a rossz időzítés oka és a világjárvány miatt kellemetlen, de a folytatásban működőképes l

Nézze meg ezt is:

Egyre népszerűbbek a Széchényi-ligetben található rovartanyák

  Közel két évvel ezelőtt újították fel a békéscsabai Széchenyi-ligetet, amikor elhelyztek két rovartanya építményt. …