2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hármasikrek születtek a Gyulai Kecskefarmon

Pár nap alatt három anyakecske három-három gidának adott életet a Gyulai Kecskefarmon. A kecskéknél egy-kettő az átlagos szaporulat. Három csak ritkán fordul elő, a négyes ikerellés viszont valóban szenzációnak számít, de az elkövetkezendő napokban akár ez is megtörténhet ezen a kecskefarmon. Az ellési időszak egészen a tavaszi időszak közepéig tart.

Az először ellő állatoknak még nincs nagy tejhozamuk. 5 hónap vemhesség után, vagyis 150, plusz-mínusz 7 napra születnek a kisgidák. A hármasikrek mind különböző színűek, és már az is látszik, hogy a természetük is más. A nemüket tekintve 60-40 százalék az arány a bakok javára, vagyis mindhárom ellésnél 2 gida és 1 gödölye született.

A kiskecskéket külön elkülönítették egy úgynevezett “óvodába”, hiszen 2-3 naposan már elkezdik bántani őket a többiek. Emellett szeretnek külön vonulni, ahol játszanak, ugrándoznak, pihennek. Csak annyi időre mennek ki a többi kecske közé, amíg megszerzik a számukra megfelelő mennyiségű táplálékot. A Gyulai Kecskefarmon jelenleg 26 anyakecske és egy bakkecske van, az utóbbi időszakban összesen 15 kiskecske ellett, mely szám már forgatásunk után néhány perccel tovább növekedett.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …