2024. április 19., péntek
FONTOS

A lelki megerősödés körül forgott az idei ökumenikus imahét fő gondolata

Rövidített ökumenikus imahetet tartottak január 22-től 24-ig Sarkadon. A járványügyi helyzet miatt teljesen megváltozott minden gyülekezet liturgikus élete – hangzott el a szombati, sarkadi Istentiszteleten, melyet a katolikus templomban tartottak.

Merényi Zoltán baptista lelkipásztor, a gyulai és a sarkadi közösség vezetője az imádság szerepének fontosságát hangsúlyozta.

Merényi Zoltán a keresztény egység aktuális kérdéseivel is foglalkozott. Hangsúlyozta, a megosztottság évszázadokon át tapasztalható volt, ugyanakkor az egység iránti törekvések is jelentkeztek, ez szívünkben ma is él.

Pénteken Koncz Zsolt református lelkipásztor a Sarkadi Baptista Gyülekezetnél, szombaton Merényi Zoltán baptista lelkipásztor a Sarkadi Római Katolikus Gyülekezetnél, vasárnap pedig Karsai Károly római katolikus diakónus a Sarkad-Belvárosi Református Gyülekezetnél tartott Istentiszteletet a Krisztus-hívők egységéért.

Az idei ökumenikus imahét fő gondolata a lelki megerősödés körül forgott, Jézus Krisztus mellett hűségesen kitartva közelebb kerülhetünk egymáshoz és az egységhez.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …