2022. szeptember 27., kedd
FONTOS

Tíz határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök az M44-esen

A fotó illusztráció.

A rendőrök tíz határsértővel és két embercsempészéssel gyanúsítható ukrán állampolgárral szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Békés megyében.

A Békés megyei rendőrök 2021. január 24-én 17 óra 30 perc és 2021. január 25-én 5 óra 30 perc között tíz határsértőt és két embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el.

Szarvas külterületén, az M44-es gyorsforgalmi úton 2021. január 24-én 21 óra 30 perc körül leállítottak a rendőrök egy lengyel és egy magyar rendszámú személyautót. Mindkét járművet ukrán állampolgárok vezették, és a magyar honosságú autóban tíz migráns is utazott. Az utasok közül ketten tunéziai, hárman egyiptomi, öten pedig iraki állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A rendőrjárőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A két ukrán férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és a személygépkocsikat lefoglalta.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Nézze meg ezt is:

Az időjárás változásával a rendőrség a biztonságos közlekedésre figyelmeztet

  Ősszel, amikor megváltozik az időjárás, közlekedési, baleset-megelőzési tanácsokat adnak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. …