2021. október 20., szerda
FONTOS

Sikeres volt a magyar kultúra napi online műsorfolyam

Január 22-én, pénteken országszerte egyedülálló online műsorfolyammal jelentkezett közösségi felületén Gyula hat kulturális intézménye, illetve a Gyula Televízió. Ahogy arról korábban is hírt adtunk, délelőtt tíz órától egészen este tizenegyig összesen tizenkilenc videót tettek közzé a résztvevők Facebook oldalukon, illetve YouTube csatornáikon.

Az egyik legnagyobb elérést a PowerBeat Ütőegyüttes tavaly nyári koncertjéről készített összeállítás produkálta, árulta el Fábián Tamás kommunikációs vezető. De a 2018-as Gyulai Végvári Napokról közzétett felvétel is nagy sikert aratott, mind a kedvelések, mind az elérések tekintetében.

Fábián Tamás elárulta, több szempontból is sikeresnek tekintik a pénteki műsorfolyamot, hiszen a résztvevő intézmények közösségi felületein megnövekedett a látogatottság, arra számítanak, hogy az elkövetkező napokban a felvételek megtekintése tovább növekszik majd.

A Magyar Kultúra Napi felvételek között több olyan is helyet kapott, melyet korábban még nem láthatott online a szélesebb közönség. A városi könyvtár archívumából például előkerült az az 1996. február 14-én készült felvétel, melyen Göncz Árpád Gyulára tett látogatása látható. Ekkor az ünnepi képviselő-testületi ülésen emlékeztek meg a Bay Zoltán által végzett Holdradar-kísérlet ötvenedik évfordulójáról.  Nagy népszerűségnek örvendett Gyulai Vár 2016-os ásatásáról készített kisfilm, melyet az internetes felületeken korábban még nem láthatott a közönség.

Fábián Tamás elárulta, országszerte egyedülálló megmozdulást vittek véghez a gyulai intézmények, melyre a Kossuth Rádió, valamint a port.hu is felfigyelt, melyet külön sikerként könyvelnek el.

Az online műsorfolyam pozitív visszajelzéseinek köszönhetően nem kizárt, hogy a jövőben újra rendeznek hasonló jellegű összefogáson alapuló eseményt.

Nézze meg ezt is:

Martyin Tibor vehette át idén a Pándy emlékérmet

A pályakezdő orvosok eskütételével kezdődött, majd a szakorvosok köszöntésével folytatódott az idei Pándy nap, melyet …