2024. március 19., kedd
FONTOS

Az állatvédelem hatékonyságát növeli az aláírt együttműködési megállapodás

Az állatvédelem helyzetének a javításáról, az állatkínzás elleni fellépés összehangolttá, hatékonyabbá tételéről szól az az együttműködési megállapodás, melyet szerda délután írtak alá Békéscsabán.

Az esemény során külön hangsúlyt kaptak a négylábú házi kedvencek, hiszen a legtöbb szörnyű történet őket érinti. Hangsúlyozták, hogy csak az fogadjon örökbe vagy vigyen haza kutyát, aki kellően átgondolta, hogy képes akár 15 évig is gondoskodni róla. A tél beálltával a kint tartott állatokra is fel szeretnék hívni a figyelmet. Fontos, hogy számukra megfelelő, meleg helyiség legyen kialakítva.

A megállapodást követően a Békés Megyei Kormányhivatal a bűncselekmények gyanúja vagy állat életét közvetlenül veszélyeztető ok miatt munkaidőn kívül is biztosítja az alapítványnak a járási főállatorvosok elérhetőségét.

A szerdai egyeztetés során arról is megállapodtak, hogy az esetleges ügyeknél a hatósági szervek és az egyesületek képviselői közösen, együttműködve lépnek fel az eseteknél.

Az eseményen részt vett Ovádi Péter miniszteri biztos is, aki a napokban, országjárás keretében gyűjti az állatvédelemmel, alapítványokkal kapcsolatos tapasztalatokat.

A felek továbbá prevenciós programokban is megállapodtak. Ennek érdekében évente konferenciát szerveznek, melynek keretében értékelik az állatvédelem aktuális helyzetét, a célok megvalósulását, és egyeztetik a következő időszak teendőit.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …