2024. március 19., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 01. 27.

Témák:

– Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Viharsarki Állatőrség Alapítvány. A megállapodásnak köszönhetően hatékonyabban deríthetik fel a rossz körülmények között tartott állatokat, beleértve az állatkínzásokat is. Ezen felül az intézkedéseket hatékonyabbá, gyorsabbá szeretnék tenni.

– Vincze Gábor 2020. augusztus elseje óta látja el dékáni feladatait a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karán. Az egyetemen már a korábbi években is oktató főorvos szerint új perspektívát kaptak a Gyulán tanulható szakirányok, célja pedig, hogy ezek társadalmi és erkölcsi értéke tovább nőjön.

– Szerdán tovább csökkent a fertőzöttek számának bővülési üteme, Békés megyében mindössze 16 új beteget regisztráltak.

– Még mindig tartja magát a fiú utóneveknél az a hagyomány, hogy az édesapa keresztnevét szívesen adják gyermeküknek a szülők, ezt általában második utónévként kapják meg a gyermekek. Ilyen többek között a Gyulán adott nevek közül a Dominik Zoltán, vagy pedig a Koppány Attila, de a fiúknál és a lányoknál is sok különleges utónévvel lehet találkozni.

– Tizenkét újabb, kamionok rakterében rejtőzködő határsértőt fogtak a rendőrök Gyulánál. Később Lőkösházánál négy újabb embert állítottak meg.

– Dobozon, egy ház udvarán termesztette, padlásán pedig szárította a kábítószer gyanúját keltő növényeket egy férfi. A házkutatáskor a rendőrök közel 40 kilogramm szárított kendert és 80 élő kendernövényt foglaltak le tőle. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 12.

Témák: – Hatan kaptak elnöki elismerést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából megrendezett …