2021. július 30., péntek
FONTOS

40 határsértőt fogtak Gyulán és Kötegyánnál

 

A gyulai közúti határátkelőhelyen tizenöt, Kötegyán külterületén tizenkilenc, Gyulán pedig hat határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Békés megyében 2021. január 28-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között negyven határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Közülük tizenöten a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező tehergépkocsik rakterében, szerszámosládájában rejtőzködtek. Mindannyian afgán állampolgárnak mondták magukat, de a személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Miután a magyar és a román rendőrök a járművek átvizsgálása során megtalálták őket, nem folytathatták útjukat.

A román hatóság eljárást indított ellenük. Emellett Kötegyán külterületén 11 óra 30 perc körül tizenkilenc, Gyulán pedig 15 óra 15 perckor hat határsértőt fogtak el a rendőrök. Az előbbi csoport tagjai szír, a Gyulán elfogott külföldiek haiti állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A rendőrök mindkét csoport tagjait előállították és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük.

Nézze meg ezt is:

Nemcsak a járművet, a sofőrt is körözték

A VÉDA rendszer azonosított egy körözött autót Orosházán. A rendőrök rövid időn belül megállították a …