2021. október 20., szerda
FONTOS

Idén sem marad el a Shakespeare Fesztivál, az Erdélyi Hét és a Szabó Magda Napok

Online tartja a kapcsolatot közönségével a Gyulai Várszínház.

Csakúgy, mint a járvány első hulláma idején, a jelenlegi kényszerű zárvatartás idején is az intézmény a honlapján, illetve a közösségi felületein teszi közzé a tavaly nyári évadról készült videós összeállításokat. Éppen ezért a magyar kultúra napi online műsorfolyamhoz is csatlakozott a felvételeken is látható összefoglalóval. A nap zárásaként pedig négy órán keresztül elérhetővé tették a marosvásárhelyi Spectrum Színház produkcióját, a Bartis Attila művekből Amikor címmel készült összeállítást, melyről a napokban kritika is született.

Elek Tibor elárulta, az év elején egyébként is nehéz a tervezés, a jelenlegi helyzetben azonban még nehezebb. A nyári évaddal kapcsolatban azonban bizakodó a Gyulai Várszínház igazgatója. Hozzátette, jelenleg az éves költségvetési keret megállapítására várnak, az azonban biztos, hogy a város önkormányzatától idén kevesebb összeg folyik be, a minisztérium támogatásának mértéke azonban még kérdéses. Ennek ellenére próbálnak minél inkább felkészülni a nyári évadra, hogy valamilyen tervezet kialakuljon addigra, mire megnyithatnak a kultúraközvetítő intézmények.

A nyitásig hátralévő időben azonban továbbra is folytatódnak az online összefoglalók, melyek a későbbiekben is elérhetőek az intézmény Facebook oldalán. A teljes előadások viszont csupán limitált ideig, 4 órán keresztül érhetők el a webes felületeken.

 

Nézze meg ezt is:

Martyin Tibor vehette át idén a Pándy emlékérmet

A pályakezdő orvosok eskütételével kezdődött, majd a szakorvosok köszöntésével folytatódott az idei Pándy nap, melyet …